RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mackaij twaalfde in La Course: "Af en toe moet je pokeren"

1/2
WOERDEN - Marianne Vos heeft de zesde editie van de wielerwedstrijd La Course by Tour de France gewonnen. De Nederlandse wielrenster achterhaalde vlak voor de finish Amanda Spratt, die meer dan 20 kilometer op kop had gereden.

Achter Vos werden Leah Kirchmann en Cecile Ludwig tweede en derde. Spratt kwam uiteindelijk als 24e over de streep.

STERK OPTREDEN MACKAIJ
Floortje Mackaij uit Woerden finishte met een achterstand van zeven seconden in de derde groep als twaalfde. De renster van Sunweb had toen haar werk al gedaan voor haar ploeg. Haar taak was Leah Kirchman in stelling brengen.

Floortje Mackaij: "Af en toe moet je pokeren in een koers"


Uiteindelijk profiteerde Vos van het werk van Team Sunweb. Dat onder aanvoering van Mackaij voor de laatste klim het gat met Spratt dichtreed. "Je weet dat die laatste kilometers heel zwaar zijn. Het gat was op tijd dicht, maar het blijft pokeren. We vroegen ons ook af: moeten we Vos nu naar streep toe rijden? Maar als we niks hadden gedaan waren we ook hoogstens tweede geworden.", zei Mackaij direct na de koers bij de NOS.

"We komen net uit de Giro en iedereen dacht: het kan haast niet zwaarder als in Italië, maar dit was toch wel moeilijker dan we gedacht hadden", Mackaij kon er al weer om lachen vlak na afloop, "Het is totaal anders dan de Giro. Daar rijden we wel 10 dagen, hier in de Tour de France maar één. maar het was wel heel mooi dit."

Nina Kessler uit Breukelen stond wel aan de start, maar finishte niet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -