De droom bewaarheid: Abcoudenaar De Ligt gepresenteerd bij Juventus

© ANP
ABCOUDE - In Turijn circuleerde vrijdag een foto van een jongetje uit Abcoude, in een shirt van Juventus. De droom die dat jochie had, werd dertien jaar later bewaarheid: Mathijs de Ligt werd gepresenteerd als speler van Juventus.
"Ik was toen zes of zeven jaar. Fabio Cannavaro was mijn grote voorbeeld", zei De Ligt over die foto. Na acht kampioenschappen op rij wil Juventus met De Ligt de Champions League winnen. "Maar we strijden komend seizoen om vier prijzen", zei de 19-jarige Abcoudenaar. "En die wil ik allemaal winnen. Dat past bij Juventus."
Bij zijn presentatie weersprak De Ligt ook het verhaal dat Cristiano Ronaldo hem het laatste zetje zou hebben gegeven om voor Juventus te kiezen. Ronaldo vroeg De Ligt na de eindstrijd tussen Portugal en Oranje (1-0) naar Juventus te komen. Camera's registreerden het onderonsje van beide spelers. De Ligt stond op dat moment ook nog in de belangstelling van FC Barcelona en Paris Saint-Germain.
"Het was een eer dat hij na de finale van de Nations League naar me toekwam", vertelde de verdediger van het Nederlands elftal. "Maar ik had mijn beslissing toen al genomen. Dit is een geweldige stap voorwaarts voor mij."
De Ligt verwacht veel te gaan leren van ervaren ploeggenoten als Chiellini, Ronaldo en Buffon. Dat gaat hij doen met rugnummer vier. "Dat is heel bijzonder voor mij. Dat nummer heb ik ook altijd bij Ajax gehad, in de jeugd al."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.