RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuidam ontkent deal met Barça niet: "Maar er is nog niets getekend"

1/3
UTRECHT - "Het zou heel mooi zijn als FC Utrecht met Barcelona samen zou gaan werken." Dat zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht, in reactie op het bericht van een Spaanse krant. Die berichtte deze week dat beide clubs een samenwerkingsverband aangaan."

Zuidam ontkent het verhaal niet. "Maar wij maken pas iets bekend als alle documenten zijn getekend en alles in kannen en kruiken is. En op dit moment is dat nog niet zo." Dat Barcelona de leden al heeft ingelicht, verleidt hem ook niet tot een uitspraak. "Dan moet je het aan Barcelona vragen."

"Het zou mooi zijn als Barcelona met ons zou willen samenwerken"


De voetbaldirecteur van FC Utrecht doet zijn uitspraken vijf dagen voor het begin van het seizoen voor FC Utrecht. Komende donderdag is de aftrap van de eerste officiele wedstrijd voor de mannen van John van den Brom, in de voorronde van de Europa League tegen het Bosnische HSK Zrinjski Mostar.

PUNTEN
Dat FC Utrecht zo vroeg moet beginnen komt doordat Nederland de laatste jaren weinig punten voor de Europese lijst heeft verzameld. "Het is goed dat Ajax het zo goed heeft gedaan, waardoor de kampioen volgend jaar weer in de voorronde van de Champions League instroomt", zegt Zuidam. "En laten we hopen dat dat FC Utrecht ook wat punten bij elkaar kan sprokkelen, zodat we Nederland in Europa weer beter gaan positioneren."

Laten we hopen dat dat FC Utrecht ook wat punten bij elkaar kan sprokkelen, zodat we Nederland weer beter gaan positioneren"
Jordy Zuidam

De vroege start houdt ook in dat de club al ruim een maand bezig is terwijl het transferwindow nog steeds open is. Dat kan betekenen dat er nog veranderingen in de selectie gaan plaatsvinden. "Helaas is dat een gegeven", vindt Zuidam. "Het is nog niet gelukt om dat met een collectieve afspraak naar voren te schuiven. Dat is soms heel vervelend dat de window nog open is terwijl de competities als begonnen zijn."

Omdat in het Europese voetbal de steenrijke clubs uit de grote voetballanden de baas zijn, bepalen zij hoe de kalender eruit ziet en de criteria om aan de Europese competities mee te mogen doen. Het maakt de kansen dat Nederlandse clubs in Europa goede prestaties gaan leveren, zoals FC Utrecht in 2011 de groepsfase van de Europa League bereikte, er niet groter op.

"Dromen mag, maar het begint altijd met geloof"


DROMEN
Maar budget zegt ook niet alles, weet Zuidam. "Dat heeft Ajax afgelopen jaar internationaal laten zien, en wij in Nederland. En er zijn wel meer ploegen die beter presteren dan je op grond van hun budget zou verwachten."

Naast Ajax, dat de halve finale van de Champions League haalde, is het mooiste voorbeeld van de laatste jaren in dat opzicht natuurlijk het Engelse Leicester City. Dat werd in 2016 tot ieders verbazing kampioen van Engeland. Of Zuidam daar ook wel eens van droomt? "Ik ben realistisch en ambitieus", zegt de geboren Utrechter. "Dromen mag, maar het begint altijd bij geloof. Maar je zult mij nooit horen zeggen dat we kampioen worden of dat we de derde plaats gaan aanvallen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -