Alleen maar blije gezichten op Dutch Open tennis

Tom Nijssen (met microfoon) reikt de prijs uit
Tom Nijssen (met microfoon) reikt de prijs uit © Bert Kous_RTV Utrecht
AMERSFOORT - Ze kwamen superlatieven tekort: de beide finalisten van het Dutch Open tennis waren laaiend enthousiast over de organisatie in Amersfoort. Ook toernooidirecteur Tom Nijssen is positief. "Ik heb geen woord van kritiek gehoord. En dat is eigenlijk jammer, want nu weet ik niet wat ik voor volgend jaar moet verbeteren."
Voor de Belg Kimmer Coppejans, die de finale in drie sets verloor van Mats Moraing uit Duitsland, voelde Amersfoort als een thuiswedstrijd. "Ik kon er mijn eigen taal spreken", zei de Oostendenaar. "En de mensen hier waren erg aardig en Amersfoort is een mooie stad."
Kimmer Coppejans: "Fijn dat mijn familie kon komen kijken"
"Het is geweldig wat ze hier hebben neergezet, zeker voor een betrekkelijk kleine vereniging", vult toernooiwinnaar Mats Moraing aan.
Mats Moraing is positief over Amersfoort
Beide spelers geven ook aan volgend jaar terug te willen komen, tenzij ze te hoog staan op de wereldranking. Toernooidirecteur Tom Nijssen heeft goed nieuws voor ze. "We willen het toernooi volgend jaar upgraden, dan kunnen we ook betere spelers aantrekken."
Tom Nijssen: "Volgend jaar willen we 100 rankingpunten voor de winnaar"
De Ducth Open van volgend jaar markeert, mits de ATP het toernooi weer aan Amersfoort toewijst, de 100e verjaardag van ALTA.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.