RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wilco Kelderman uit de Tour: "Het werd een martelgang"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De nummer 59 van het algemeen klassement, die meer dan een uur en 20 minuten achterstand heeft op de gele trui, gaat dinsdag niet meer van start in de Tour de France. "Maar als je zo laag staat, kijk je niet meer iedere dag naar het klassement", zegt Wilco Kelderman op de rustdag waarop bekend werd dat hij de Tour verlaat.

MARTELGANG
"De eerste week ging best aardig", zegt de geboren Amersfoorter, die nog altijd lid van de Volharding uit Utrecht. "Ik kon goed mijn werk doen voor de ploeg. Maar naarmate de Tour vorderde kreeg ik steeds meer fysiek last en werd het een martelgang."

Het lichaam doet niet wat ik wil"
Wilco Kelderman

Kelderman heeft veel last van zijn onderrug. "Het lichaam doet niet wat ik wil", zegt de Sunwebrenner, die dit voorjaar in Catalonië een nekwervel brak en eigenlijk nog midden in het revalidatieproces zit. "Ik heb zeven weken goed kunnen trainen voor de Tour, en dat is te weinig."

Toch voelde hij zich goed. "Het ging prima in de training. Ik heb er alles aan gedaan, maar nu blijkt dat het allemaal te heftig is."

"Ik ben hier niet om in de bus naar boven te fietsen"


BUS
De laatste twee dagen liep Kelderman in de Pyreneeën veel achterstand op, doordat hij in het laatste peloton, de zogeheten bus, de bergen beklom. "Als ik rustig rijd zoals gisteren in de bus, dan is het wel te doen. Maar daar fiets ik hier niet voor rond."

Voor Wilco Kelderman is het dus een verloren Tour, die voor Sunweb sowieso al met een teleurstelling begon, omdat kopman en kandidaat voor de eindzege Tom Dumoulin tien dagen voor de start afhaakte. Toch was Kelderman voor de start in Brussel vol goede moed. "Zonder Tom hebben we altijd nog een vrijbuitersploeg. Michael Matthews kan sprinten, ik zou wat kunnen doen in de bergen. Er zijn altijd doelen."

UITRUSTEN
Het doel voor nu is herstellen, en hopen dat hij dit najaar nog wat wedstrijden kan rijden. "Ik ga nu thuis uitrusten en dan een plan maken hoe we het best naar de komende periode toe kunnen werken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -