Dylan van Baarle: "Het voelt supergoed om met de besten omhoog te rijden"

Dylan van Baarle tijdens het NK
Dylan van Baarle tijdens het NK © Manolito Jaarsma
PROVINCIE UTRECHT - Geraint Thomas wint de Tour de France en Thibaut Pinot is zijn grootste concurrent. Dat zegt Dylan van Baarle tijdens de tweede rustdag van de Tour. De voormalige Veenendaler is ploeggenoot van Thomas, de titelverdediger in deze Tour de France.

METAMORFOSE

In de afgelopen bergritten zagen we een beeld dat we eerder niet vaak zagen. Dylan van Baarle, de man van de vlakkere ritten en de eendagskoersen, reed voorop in de bergen. Het is een onverwachte metamorfose van de man die dit jaar ook al bergrit won in de Dauphiné. "Het voelt supergoed om met de besten omhoog te rijden", zegt Van Baarle. "Ik heb er hard voor getraind."
Ik wist dat ik veel vermogen kon leveren
Dylan van Baarle
Van Baarle lijkt af te rekenen met oude adagium dat klimmers niet worden gemaakt, maar worden geboren. Zelf denkt hij van niet. "Misschien zat het er altijd wel een beetje in", aldus de man van het rugnummer 8. "Ik wist dat ik veel vermogen kon leveren en als je dan veel bergop traint en wat gewicht kwijtraakt, dan gaat het ietsje makkelijker."

KLASSEMENTSRENNER

Als je Van Baarle bergop ziet rijden in deze Tour zou je je bijna gaan afvragen of hij bezig is met een transformatie tot klassementsrenner. "Zover durf ik nog niet te denken. Ik weet nog niet waar mijn grenzen liggen, maar ik wil ze graag opzoeken."
"Ik wil graag mijn grenzen opzoeken"
Toch zit er ook iets tegennatuurlijks in het rijden van Van Baarle. De renner die te boek staat als vrijbuiter en aanvaller moet zich nu ineens schikken in een knechtenrol. Van Baarle heeft er geen last van. "Ik vind het gaaf om in de klim zo lang mogelijk bij de grote mannen te blijven. Bovendien wist ik van te voren wat mijn rol was. Dat is ook een kwestie van instelling."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.