RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dylan Groenewegen is weer aan zet

PROVINCIE UTRECHT - De PyreneeŽn zijn achter de rug. De Touretappe van dinsdag, die van start gaat zonder Wilco Kelderman, is er weer een voor de sprinters. Dat betekent dat alle blikken weer gericht zijn op Vinkevener Dylan Groenewegen. De rit van dinsdag gaat over kilometer met start en finish in NÓmes.

De ploeg van Groenewegen wil graag de etappe winnen, maar dat zal niet ten koste van alles gaan. "We willen morgen niet ten koste van alles een massaspurt hebben, maar we willen wel dat het er een wordt", vertelde ploegleider Grischa Niermann maandagmiddag op de tweede rustdag in enigszins cryptische bewoordingen.

KLASSEMENT
De ploeg heeft het klassement van Steven Kruijswijk als voornaamste doel en laat daarom niet de hele ploeg rijden voor een massasprint. "Het betekent dat we niet de hele dag Laurens De Plus en George Bennett op kop kunnen zetten, want die hebben we later in de week nog veel te hard nodig. We gaan wel rijden voor een sprint, in overleg met Deceuninck (Elia Viviani) en Lotto-Soudal, dat vast graag met Caleb Ewan nog een rit wil pakken", zei Niermann.

De drie teams hebben allemaal meerdere etappes gewonnen in deze Tour. Niermann denkt dat de twee Belgische ploegen net als Jumbo-Visma de etappe willen controleren. "Alleen kunnen we dat niet."

SAMENWERKING
De Duitse teamchef van de Nederlandse formatie verwees naar de stilzwijgende afspraak die er in dergelijke etappes van kracht is. "Het is normaal dat we in zo'n sprintrit de verantwoordelijkheid nemen en dat is ook wel terecht want deze ploegen wonnen eerder soortgelijke etappes. Alleen heeft Deceuninck vanwege de gele trui van Julian Alaphilippe al heel veel op kop moeten rijden. Het valt te bezien in hoeverre die jongens dat opnieuw zullen of willen doen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -