Marathonschaatser Willem Hoolwerf breekt bekken

© Orange Pictures
EEMDIJK - Marathonschaatser Willem Hoolwerf mist waarschijnlijk de start van het nieuwe seizoen, dat op 17 oktober begint. De Eemdijker heeft bij een valpartij tijdens een trainingsrit op de fiets zijn bekken gebroken.
Het ongeluk gebeurde drie weken geleden. "Ik reed niet eens hard, maar ik viel wel hard", vertelt Hoolwerf, die afgelopen jaar tweede werd op het open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee.
Een operatie was niet nodig. "Het zit allemaal goed op elkaar en ik herstel voorspoedig", aldus de Eemdijker. "Ik hoop half augustus weer aan de bak te kunnen."
Hoolwerf, die in de zomer zoals veel marathonschaatsers actief is als wielrenner, zal dit seizoen geen wielerkoersen meer rijden. "Dat risico neem ik niet. Ik was twee weken eerder ook al hard gevallen, toen liep ik een hartkneuzing op. Dat klinkt overigens enger dan het is."
Het vizier wordt nu dus gericht op het marathonseizoen. "Ik kan al weer lopen en zit bij de fysio op de hometrainer. Of ik de start van het seizoen op 17 oktober haal is moeilijk in te schatten. Ik heb geen zin me te overhaasten. Liever twee weken later goed aanhaken, dan de eerste twee wedstrijden met moeite uitrijden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.