RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters sluiten WK af met strijd om 7e of 8e plek

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben op de wereldkampioenschappen in het Zuid-Koreaanse Gwangju ook verloren van ItaliŽ. De formatie van bondscoach Arno Havenga ging onderuit met 5-10.

De periodestandenwaren 1-3 2-3 1-2 1-2. Het was voor Oranje de eerste wedstrijd om de plaatsen vijf tot en met acht. De zevende plaats is nu het hoogst haalbare voor Nederland. Het duel om die plek is vrijdag tegen Griekenland. De Grieken verloren eerder van Rusland.

NOG GEEN OLYMPISCH TICKET

Oranje, regerend Europees kampioen, verspeelde de kans op een medaille door in de kwartfinale van Spanje te verliezen. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen had Team NL zich ten minste moeten plaatsen voor de finale.

Kennelijk was die teleurstelling nog niet geheel verwerkt. Oranje startte tegen de Italiaansen weliswaar vrij goed, maar naarmate het duel vorderde verdween de overtuiging. Dat bleek vooral meerdere keren in 'man meer-situaties', waar geen voordeel werd uitgehaald.

DOELPUNT VAN DER SLOOT

Tegen ItaliŽ, in de kwartfinales uitgeschakeld door Hongarije, was Maud Megens met drie treffers de beste schutter. Sabrina van der Sloot van het Utrechtse UZSC en Maartje Keuning scoorden beiden eenmaal.

Naast Van der Sloot maken ook Dagmar Genee, Vivian Sevenich, Sarah Buis (UZSC) en Nomi Stomphorst (Baarn) deel uit van de WK-selectie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -