Van den Meiracker en El Azzouti, mogelijk koningskoppel van IJsselmeervogels

© Jan Kruidenberg/Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Afgaande op de cijfers van de voorbije seizoenen heeft IJsselmeervogels volgend seizoen in de Tweede divisie een topaanval. De club uit Bunschoten-Spakenburg haalde namelijk Ahmed el Azzouti weg bij Kozakken Boys. De 29-jarige spits maakte afgelopen twee jaar 44 competitiedoelpunten.

VAN DEN MEIRACKER

En dan te bedenken dat IJsselmeervogels al beschikte over Danny van den Meiracker, die de voorbije seizoenen respectievelijk 22 en 20 scoorde voor de Vogels. "Ik denk dat wij goed samen gaan werken", zegt Van den Meiracker. "We doen allebei alles om te winnen. Dan kun je in het veld wel eens iets tegen elkaar zeggen, maar als je elkaar na de wedstrijd een hand geeft, is het over."
Danny van den Meiracker: "We doen allebei alles om te winnen"
Ook El Azzouti, die samen met Gwaeron Stout en Sonny Monteiro overkwam naar de Westmaat, kijkt uit naar de samenwerking met Van den Meiracker. "Zaterdag tegen Eemdijk ging het best goed, op de trainingen ook. We moeten elkaar nog beter leren kennen, maar daar zijn de oefenwedstrijden voor."
Wie Van den Meiracker en El Azzouti samen ziet spelen, moet onwillekeurig denken aan de tijd dat Van den Meiracker bij Spakenburg een spitsenkoppel vormde met Volendammer Kees 'Pier' Tol. "Een zelfde type speler", zegt de Baarnaar. "Klein, rap, goed overzicht. En ik vind het fijn dat ik weet waar ik een bal kwijt kan als ik hem aangespeeld krijg."
Ahmed el Azzouti: Gekomen om kampioen om kampioen te worden

KAMPIOEN

Ahmed el Azzouti is naar de Vogels gekomen met een doel: kampioen worden. En IJsselmeervogels haalde de spits om dat doel te verwezenlijken. Vorig seizoen deed de ploeg tot vijf duels voor het einde mee om de titel. Nu ligt de lat hoger. "We willen allebei iets en ik heb het gevoel dat dat hier kan. En daarom ben ik gekomen."
Ik ga er vanuit dat de trainer een verstandig besluit neemt en mij opstelt
Danny van den Meiracker
Overigens is het nog allerminst zeker dat het koppel Van den Meiracker/El Azzouti straks in de competitie het aanvalsduo gaat zijn van Rooien. Trainer Ted Verdonkschot heeft ook nog de beschikking over Robbert Olijfveld en Ali Alka. "Ik ga er vanuit dat de trainer een verstandig besluit neemt en mij opstelt", lacht Van den Meiracker. "En dan zie ik wel wie hij er naast zet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.