Instellingen

Europese kwalificatiewedstrijd FC Utrecht toch uitgezonden op tv

© FC Utrecht
UTRECHT - De return van de tweede voorronde van de Europa League tussen HSK Zrinjski Mostar en FC Utrecht wordt donderdag toch uitgezonden op RTL 7. Supporters waren een petitie gestart om de match op televisie te krijgen. De thuiswedstrijd werd nog wel op Veronica uitgezonden, maar de uitwedstrijd stond niet in de tv-gids.
De petitie werd in korte tijd bijna 8000 keer getekend, waarna de RTL besloot de wedstrijd alsnog uit te zenden. "We zijn er bijzonder blij mee dat we na een intensieve periode van onderhandelingen met diverse partijen tot een akkoord zijn gekomen met RTL 7, inzake het live op de buis brengen van de voor ons bijzonder belangrijke Europa League-wedstrijd tegen HSK Zrinjski Mostar", zegt commercieel directeur Joost Broerse van FC Utrecht.
"Natuurlijk hebben we ontzettend veel respect voor de supporters die de ploeg in Bosnië en Herzegovina komen aanmoedigen, maar we vinden het ook erg fijn dat de thuisblijvers dankzij deze deal met RTL 7 de wedstrijd ook kunnen zien."
RTL brengt donderdag vanaf 18.30 uur een voorbeschouwing op de wedstrijd op de buis. Na de rust is er een analyse én na het laatste fluitsignaal kunnen de fans nog genieten van een nabeschouwing.
Vorige week donderdag stond FC Utrecht in Stadion Galgenwaard tegenover HSK Zrinjski Mostar. Die wedstrijd eindigde in 1-1.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.