RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Wolfswinkel scoort en knikkert PSV uit Champions League

WOUDENBERG - Ricky van Wolfswinkel is van goudwaarde gebleken voor FC Basel tegen PSV. De spits uit Woudenberg scoorde in de return van de Champions League-voorronde de winnende 2-1, waardoor de Eindhovenaren het hoofd moesten buigen over twee duels.

Basel dankte de zege op PSV aan mentaliteit en werklust. Dat was de conclusie van oud-FC Utrecht-spits Van Wolfswinkel, die halverwege de tweede helft het beslissende doelpunt maakte. Na de 3-2 zege voor PSV in Eindhoven was de 2-1 winst van Basel genoeg voor de Zwitsers, op basis van gescoorde uitgoals.

KEIHARD GEWERKT

"Ik denk dat we hebben gewonnen door te 'knokken'. We hebben keihard gewerkt. We wisten dat we wat meer moesten brengen dan vorige week in Eindhoven. Dat heeft ons uiteindelijk wel de winst gegeven. Het was niet altijd even goed", zei de Nederlandse spits tegen FOX Sports. Van Wolfswinkel kreeg eerder in de wedstrijd al twee grote mogelijkheden om te scoren. "Ik had 'm al eerder moeten maken, ja. Gelukkig pakte het nog goed uit."

Vorig seizoen was de Nederlandse spits in de Europa League al verantwoordelijk voor de uitschakeling van Vitesse. "Natuurlijk heeft het iets extra's als je tegen een Nederlands team moet spelen. Ik hoop niet dat ze nu mijn paspoort innemen", grapte de aanvaller.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -