FC Utrecht aangekomen in Bosnië en Herzegovina: "Bloedheet"

Nick Venema vorige week tegen Zrinjski
Nick Venema vorige week tegen Zrinjski © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is onderweg naar Bosnië en Herzegovina, waar de ploeg morgen de return speelt tegen HSK Zrinjski in de tweede voorronde van de Europa League. De Domstedelingen stapten om kwart voor elf in het vliegtuig richting Mostar.
De ploeg van trainer John van den Brom zal vanavond, een paar uur nadat voet aan de grond is gezet in Bosnië, een training afwerken op het veld van Zrinjski. Daar zal Utrecht om 19.00 uur kennismaken met de omstandigheden waarin het morgen zal moeten scoren. Het zal in ieder geval weer warm worden: de temperatuur schommelt tussen de 30 en 33 graden Celsius.

SCOREN IS NODIG

Na de 1-1 van vorige week in Stadion Galgenwaard is een doelpunt nodig voor FC Utrecht. Bij winst zijn de Domstedelingen door naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel van 1-1 wordt het verlengen en bij elk gelijkspel met meer goals (2-2, 3-3) gaat Utrecht door op basis van gescoorde uitgoals. Zrinjski heeft baat bij een zege of 0-0 eindstand.
De scheidsrechter van dienst donderdag komt uit Finland. Zijn naam is Antti Munukka en hij wordt geassisteerd door Jukka Honkanen, Turkka Joonas Valjakka en vierde official Jari Järvinen. Munukka floot als internationaal scheidsrechter eerder al duels van onder meer Tottenham Hotspur, Italië, Zweden en Denemarken.

LIVE OP RADIO M

De wedstrijd tussen HSK Zrinjski en FC Utrecht begint donderdag om 19.00 uur en is vanaf dan in zijn geheel live te volgen bij Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht, met commentaar van René van den Berg en Pieter van Schaick vanuit het Stadion pod Bijelim Brijegom in Mostar. Daar zijn ruim 8.000 zitplaatsen. FC Utrecht wordt gesteund door ruim honderd supporters.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.