Matthijs De Ligt genomineerd voor prijs Beste Speler van de Wereld

© Orange Pictures
ABCOUDE - Matthijs de Ligt is genomineeerd voor een prestigieuze FIFA-prijs. De verdediger uit Abcoude behoort tot de tien kanshebbers op The Best FIFA Men's Player Award, voor de beste speler ter wereld van het afgelopen voetbalseizoen.
De Ligt was als aanvoerder een belangrijke schakel in het succesjaar van Ajax. De club werd kampioen, won de beker en haalde de halve finale van de Champions League. Daarnaast werd de pas 19-jarige De Ligt verkozen tot meest talentvolle voetballer, waarvoor hij de Golden Boy Award kreeg.
Met zijn prestaties bij Ajax en het Nederlands Elftal - waarmee hij de finale haalde in de UEFA Nations League - verdiende De Ligt uiteindelijk een miljoenentransfer naar de Italiaanse topclub Juventus.

CONCURRENTIE

Naast De Ligt zijn met Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Virgil van Dijk (Liverpool) nog twee Nederlandse spelers genomineerd. Andere kanshebbers zijn: Cristiano Ronaldo (Portugal, Juventus), Eden Hazard (België, Real Madrid), Harry Kane (Engeland, Tottenham Hotspur), Sadio Mané (Senegal, Liverpool), Kylian Mbappé (Frankrijk, PSG), Lionel Messi (Argentinië, FC Barcelona) en Mo Salah (Egypte, Liverpool).
De uitreiking van de FIFA-awards zijn op 23 september in Milaan. Deze prijzen van de FIFA zijn niet meer hetzelfde als de Ballon d'Or, de grote voetbalprijs van een Frans tijdschrift.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.