Van Dijk opnieuw Europees kampioene tijdrijden

© Orange Pictures
VLEUTEN - Ellen van Dijk is in Alkmaar voor de vierde keer op rij Europees kampioene tijdrijden geworden.
De Vleutense, die normaal uitkomt voor Trek-Segafredo, was over ruim 22 kilometer een klasse apart. De Duitse Lisa Klein werd tweede, het brons was voor Van Dijks landgenote Lucinda Brand.
De verwachtingen waren hoog voor Van Dijk, maar toch was het volgens haar niet vanzelfsprekend dat ze zou winnen. "Zo makkelijk gaat het niet. Het klinkt simpel: je bent de favoriet en je wint. Maar ik kamp al een tijd met rugklachten en het was zelfs lang onzeker of ik hier zou starten."
Van Dijk had een goed voorjaar met onder meer winst in Dwars door Vlaanderen. "Daarna ben ik wel gaan sukkelen met mijn rug. Ik kon vaak niet in een tijdritpositie fietsen." Dat de race in Alkmaar voorspoedig verliep leverde behalve het goud en de Europese kampioenstrui ook opluchting op. "Het WK, volgende maand in Yorkshire, is mijn volgende doel. Dit was een belangrijk moment in mijn voorbereiding. Daarbij ging het er vooral ook om of mijn rug het zou houden. Was dat niet gebeurd, dan had ik het seizoen misschien voortijdig moeten beëindigen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.