RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampioenschap polsstokverspringen uitgesteld vanwege harde zijwind: "Je gaat meteen rechtsaf"

1/2
POLSBROEK - De harde wind heeft ervoor gezorgd dat het Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen een paar uur later begint. Het sportevenement wordt vandaag in Polsbroekerdam gehouden en zou om 14.00 uur van start gaan. Maar niet alleen waait het te hard, de wind komt ook nog eens uit de verkeerde richting.

Organisator Liesbeth de With komt net terug van een inspectie van het terrein als RTV Utrecht haar aan de lijn krijgt. Zij legt uit waarom niet alleen de windsterkte, maar ook de windrichting belangrijk is. "De wind is nu van links en dan ga je meteen rechtsaf en heb je eigenlijk geen kans. Je kan nog beter wind tegen hebben dan wind opzij."

De wedstrijden zijn nu uitgesteld en beginnen om 18.00 uur. De With: "Vaak gaat 's avonds de wind wat liggen en dan hopen we dat het echt een supermooie wedstrijd wordt."

Het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen is voor alle fierljeppers die niet uit Friesland komen. Vandaag gaan zo'n 50 atleten de strijd met elkaar aan verdeeld over de categorieŽn jongens, meisjes, dames, heren junioren en heren senioren.

 Polsstokaccomodatie Polsbroekerdam: te zien is hoe hard het waait Polsstokaccomodatie Polsbroekerdam: te zien is hoe hard het waait | Foto: Polsstokbond Holland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.






Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -