Utrecht-fans vertrouwen op veiligheid Galgenwaard: "In Alkmaar waait het veel harder"

In Alkmaar stortte zaterdag een deel van het dak van het AFAS Stadion in.
In Alkmaar stortte zaterdag een deel van het dak van het AFAS Stadion in. © ANP
UTRECHT - Fans van FC Utrecht zijn niet bang dat stadion Galgenwaard binnenkort instort, zoals dit weekend bij AZ gebeurde. Daar kwam tijdens een storm een deel van het dak naar beneden. De stadions in Utrecht en Alkmaar zijn gebouwd door hetzelfde bedrijf.
De Utrechtse supporters blijven rustig. "Ons stadion staat al zo lang...", zegt een van de fans die vandaag de training bezocht. "Bovendien waait het in Alkmaar harder dan in Utrecht." Het AFAS Stadion staat bekend als zeer winderig.

EXTRA VEILIGHEIDSCONTROLE

Gisteren maakte de gemeente Utrecht bekend extra controles te gaan uitvoeren in de Galgenwaard. Het gaat om een 'optische inspectie'. Wanneer die is, is nog niet bekend. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 25 augustus tegen VVV-Venlo. Bij de meest recente veiligheidscontrole afgelopen februari was alles nog 'comform de normen en regelgeving'.
Een van de fans die vandaag de training bezocht, voelt zich door die extra controles juist extra veilig. "Ik zit binnenkort gewoon weer juichend en springend op mijn stoeltje. Geen enkele twijfel."

MANKE VERGELIJKING

Teun den Hartog van de supportersvereniging is ook niet bang dat er een stadionramp in het verschiet ligt. De vergelijking met de Alkmaarse voetbaltempel gaat volgens hem amper op. "Het AZ-stadion loopt rond zonder verdere ondersteuning. De Galgenwaard heeft vier daken met in de hoeken pilaren. Dat is totaal verschillend. Het is dezelfde bouwer, dat is het enige."
Toen het dak van het AZ-stadion instortte, was er niemand aanwezig op de tribunes. Er zijn dus ook geen doden of gewonden gevallen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat onderzoeken hoe het kan dat het dak naar beneden is gekomen.
FC Utrecht-fans zijn niet bang voor een 'Alkmaarse' stadionramp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.