Frank Koene neemt het roer over bij UVV

Frank Koene
Frank Koene © Jan Kruijdenberg
UTRECHT - Frank Koene is tot het einde van het seizoen de coach van UVV honkbal. De 51-jarige Koene neemt de plek in van Orlando Stewart, die vorige week in onderling overleg, voortijdig afscheid nam.
Koene heeft bij UVV de taak om de ploeg richting de play-offs met de hekkensluiter van de hoofdklasse te leiden. De Utrechtse club haalde met de hakken over de sloot de promotiepoule in de overgangsklasse, maar houdt zich vast aan de ambitie om terug te keren op het hoogste niveau.
De ervaren coach stond zeven jaar geleden ook al aan het roer bij UVV. Toen speelde de club nog in de hoofdklasse, waarin het tegen de top aanschurkte, maar nooit de play-offs om het kampioenschap haalde. In 2012 eindigde UVV 5e onder Koene, waarbij het de play-offs in het laatste weekend op één punt misliep.

ZIJLIJN

In de afgelopen jaren heeft Koene het honkbal aan de zijlijn gevolgd. "Een mooie, rustige tijd voor mezelf. Maar de roep van het honkbalveld is sterker dan thuiszitten. Bij UVV start ik met veel plezier aan een nieuwe uitdaging. Zeker omdat de UVV ambities heeft die goed bij mij passen", aldus Koene. De intentie is om niet alleen het seizoen 2019 succesvol af te ronden, ook 2020 staat samenwerking op de rol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.