Lasnaden zwakke plek AZ-stadion, donderdag en vrijdag inspectie Galgenwaard

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
UTRECHT - De eigenaar van Stadion Galgenwaard gaat komende donderdag en vrijdag alle lasnaden van de dakconstructie grondig controleren. Aanleiding is het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar. Ondeugdelijke lasnaden lijken daar de oorzaak van.
De Galgenwaard werd in 2004 opgeleverd door dezelfde bouwer die ook in Alkmaar het stadion uit de grond stampte. Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt alles nu nog een keer nagelopen. Dat moet gebeuren voor aanstaande zondag. Dan speelt FC Utrecht er 's middags een wedstrijd tegen VVV Venlo. "Prioriteit is nu de veiligheid van de mensen", aldus stadiondirecteur Jan Spelt.
De supportersvereniging liet eerder al weten zich geen zorgen te maken. Het stadion in Utrecht heeft in tegenstelling tot het bouwwerk in Alkmaar open hoeken waardoor de wind eigenlijk geen schade kan aanrichten. Spelt liet eerder al weten dat hij er vanuit gaat dat er niets mis is met de dakconstructie van de vier afzonderlijke tribunes. Een controle in februari was in orde. Het extra nalopen van de lasnaden vindt hij toch belangrijk om het helemaal zeker te weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.