Nederland gaat strijd met Marokko aan om Utrechts talent Ihattaren

© Orange Pictures
UTRECHT/HOUTEN - Mohamed Ihattaren is gewild. De Utrechtse voetballer van PSV wordt begeerd door de nationale selecties van Nederland en Marokko. Het 17-jarige talent uit Kanaleneiland zat al in een voorselectie van Marokko, en is nu ook opgeroepen voor Jong Oranje.
Ihattaren liet afgelopen weekend weten voorlopig nog geen keuze te willen maken tussen Nederland of Marokko. Pas als hij een officiële interland speelt voor een land (in een kwalificatiewedstrijd of op een eindtoernooi) kan Ihattaren niet meer terug. Tot die tijd kan hij onbeperkt uitkomen voor jeugdelftallen, zoals Jong Oranje, of oefenwedstrijden spelen bij 'het grote' Nederlands of Marokkaans elftal.
Het PSV-talent heeft een verleden in de jeugd bij SV Houten. Op zijn zestiende debuteerde hij al in het eerste team van de Eindhovenaren en dit seizoen is hij definitief bij de A-selectie aangesloten.

DRIETAL FC UTRECHT

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft ook oog voor de talenten bij FC Utrecht. Eerste doelman Maarten Paes zit ook in de voorselectie van de beloftenploeg, evenals zijn collega Thijmen Nijhuis. Verdediger Justin Hoogma (gehuurd van Hoffenheim) is de derde Utrecht-speler.
Op 10 september speelt Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd in Doetinchem. De tegenstander is Jong Cyprus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.