RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Frank Koene moet sturing geven aan 'speeltuin' bij UVV: "Kansloos voor promotie"

1/3
UTRECHT - Frank Koene staat al ruim een week aan het roer bij de honkballers van UVV. Bij de Utrechtse ploeg trof hij naar eigen zeggen een speeltuin aan. "Wat mij opviel was de manier van honkballen en het beleven van de sport", reageert Koene tegenover RTV Utrecht.

Frank Koene: "In het begin vond ik het een beetje een speeltuin"


"Op tijd komen, dat soort simpele dingen. Je honkbalt twintig uur in de week, dus ga er dan vol voor. Dat miste ik in het begin een klein beetje. Dat vond ik een beetje een speeltuin", legt de nieuwe oefenmeester uit. Hij volgde de opgestapte Orlando Stewart op en kwam halverwege binnen.

"Het is sowieso moeilijk als je iets overneemt waar je niets meer van weet. Ik ben zes jaar geleden bij UVV weggegaan, dus dan moet je snel dingen inzien. Hoe goed spelers zijn en wat mensen kunnen", beschrijft Koene zijn eerste dagen op Sportpark De Paperclip.

KANSLOOS VOOR PROMOTIE
UVV plaatste zich vanuit de Overgangsklasse ternauwernood voor de kampioensgroep van acht. Om kans te maken op promotie, moeten de Utrechters bij de beste drie eindigen. Van concurrent Euro Stars werd de eerste partij in de poule verloren, maar Amsterdam Pirates 2 werd dinsdag wel aan de kant gezet.

Frank Koene: "Er moet nog heel veel gebeuren"


Toch acht Koene de kans heel klein dat UVV promoveert uit deze groep van acht. "Dat is kansloos in mijn ogen. Ik ben nu bezig en ik ga vijf, zes weken er het beste van maken. Er moet nog heel veel gebeuren en dat zie ik heel snel. Ik kan ook maar op een manier werken. Ook al ben je geen prof in Nederland, ik denk wel zo", aldus Koene.

Een van de redenen dat UVV het lastig gaat krijgen, is de blessuregolf onder de pitchers. Jurgen van Zijl had zijn vinger gebroken, maar hij keert mogelijk volgende week terug. Een andere pitcher heeft een knieblessure, waardoor Koene niet het maximale uit het team kan halen. De trainer vindt het dus lastig om een realistische inschatting te maken waartoe UVV in staat is.

Aanstaande zaterdag gaat de kampioensgroep voor UVV verder met een uitwedstrijd tegen RCH. Zondag wacht de return tegen RCH in Utrecht. Daarna wachten nog tien duels voor de Utrechters.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -