RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dak van stadion FC Utrecht opnieuw gecontroleerd

1/2
UTRECHT - In het stadion van FC Utrecht wordt vandaag opnieuw de dakconstructie gecontroleerd. Een ploeg controleert alle lasverbindingen van het dak boven de vier tribunes.

Het dak werd eerder deze maand ook al eens gecontroleerd. Aanleiding is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. De overkapping boven één van de tribunes daar stortte een kleine twee weken geleden in. Ook op andere plekken in het Alkmaarse stadion dreigt het dak naar beneden te komen. Scheurende lasnaden blijken de boosdoener te zijn.

De lasverbindingen van Stadion Galgenwaard worden gecontroleerd


Bij een eerdere controle in de Galgenwaard werd niets vreemds ontdekt, maar toen was de oorzaak van het instorten van het AZ-dak nog niet bekend. Om alles uit te sluiten, wordt nu nog een keer naar alle lasnaden in het Utrechtse stadion gekeken.

Bezoekers van de fanshop van FC Utrecht zien het met vertrouwen tegemoet. "Geen zorgen hoor. Het AZ-stadion is een heel ander stadion. Maar het is een geruststelling dat ze er toch even naar kijken", vertelt één van de bezoekers.


De grote herbouw van de Galgenwaard, begin deze eeuw, is uitgevoerd door het bouwbedrijf dat ook het stadion van AZ bouwde. Het bedrijf is inmiddels failliet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -