Pascal Bosschaart vertrekt bij IJsselmeervogels

© IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Pascal Bosschaart vertrekt als assistent trainer bij IJsselmeervogels. De voormalig voetballer van FC Utrecht liet donderdag aan de clubleiding weten zijn functie op de Westmaat niet te kunnen combineren met zijn baan als assistent bij SC Cambuur.
Bosschaart en technisch manager André van Dierman hebben wel afgesproken dat Bosschaart pas vertrekt als er een opvolger voor hem is gevonden. "Dat we Pascal ooit zouden gaan verliezen aan het profvoetbal, was iets dat we al hadden ingecalculeerd", zegt Van Diermen op de clubsite.
"Gezien zijn staat van dienst als voetballer en het feit dat hij zijn tactisch vermogen ook als trainer weet over te brengen én zijn ambities, konden we dit verwachten. Dat dit bericht zo vlak voor de start van de competitie komt, is lastig maar niet onoverkomelijk. Al met al maakt de overstap ons vooral trots, aangezien we een toekomstige toptrainer de eerste stappen hebben kunnen laten zetten in het trainersvak."
Twee seizoenen geleden overkwam IJsselmeervogels iets soortgelijks, al betrof het toen hoofdtrainer Sandor van der Heide. De Fries dacht in eerste instantie zijn baan bij de Vogels te kunnen combineren met een functie als assistent bij De Graafschap, maar kwam daar later op terug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.