RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuweling Stout al direct captain bij de Vogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met nieuweling Gwaeron Stout als captain begint IJsselmeervogels zaterdag aan de competitie in de Tweede divisie. Tegenstander op de eigen Westmaat is Jong Sparta, dat net als vorig seizoen getraind wordt door voormalig vogelsspeler Jeroen Rijsdijk.

Stout heeft de aanvoerdersband overgenomen van Kevin van Diermen, die op basis van de voorbereiding niet alleen die band, maar ook zijn basisplaats kwijt lijkt te zijn. De nieuwe aanvoerder kwam samen met Sonny Monteiro en Ahmed el Azzouti over van Kozakken Boys. Met dat trio doet IJsselmeervogels opnieuw een gooi naar de titel.

TITEL

De laatste titel op het hoogste niveau -de Vogels werden in 2017 wel kampioen van de Dérde divisie- dateert van 2011, in destijds de Topklasse. Het zal dus duidelijk zijn dat het rode smaldeel van de Westmaat meer dan hunkert naar een nieuwe schaal. De eerste punten moeten zaterdag gepakt worden tegen Jong Sparta. De twee duels tegen die tegenstander leverden vorig seizoen zes punten op.

Toch is trainer Ted Verdonkschot voorzichtig. "Jong Sparta was vorig jaar voor de winterstop erg sterk. Daarna zakte het wat weg, maar die gasten kunnen gewoon voetballen."

BOSSCHAART

Het naderende vertrek van assistent-trainer Pascal Bosschaart zal volgens Verdonkschot geen effect hebben op de spelersgroep. De trainer vindt de aankondiging van zijn assistent ook niet onverwacht. "Dat zie je aankomen. Dat houdt geen paard vol."

Bij IJsselmeervogels ontbreken zaterdag Achraf Nejmi (lies) en Ali Akla (bovenbeen). Beiden raakten afgelopen week tijdens de training geblesseerd. Hoe lang zij uit de roulatie zijn, is niet duidelijk.

IJsselmeervogels - Jong Sparta bgint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -