RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitzicht FC Utrecht op koppositie. Hoogma: "We laten ons niet gek maken"

1/3
UTRECHT - Het zou zo maar kunnen dat FC Utrecht komende zondag koploper is in de Eredivisie. Van de huidige zes koplopers komen Ajax, PSV en AZ niet in actie, omdat ze rust krijgen in verband met Europese verplichtingen. De andere twee koplopers, Vitesse en Sparta, hebben op papier een pittiger klus te klaren dan FC Utrecht.

Nieuwkomer Justin Hoogma laat zich niet gek maken door het vooruitzicht van de eerste plaats. "Ik denk we rustig blijven en ons focussen op de volgende wedstrijd om drie punten te halen", aldus de verdediger. "Zo vroeg in de competitie brengt de koppositie nog niet veel denk ik."

John van den Brom kijkt niet naar eerste plaats: "Dat heeft toch helemaal geen zin, joh"


Ook trainer John van den Brom kijkt niet naar de eerste plaats. "Dat heeft helemaal geen zin joh. We zijn drie wedstrijden onderweg. We moeten gewoon zorgen dat we zondag winnen en dan zien we wel waar we staan."

ONTEVREDEN OVER FEYENOORD
Afgelopen zondag verspeelde FC Utrecht de eerste punten van dit seizoen. De 1-1 bij Feyenoord was op papier geen slecht resultaat, maar Hoogma was niet tevreden. "We hebben in de Kuip niet het aanvallende spel gebracht dat we kunnen spelen. Ik denk dat dat ons ligt, het had wel gekund."

Tegelijkertijd is er ook niets mis mee dat FC Utrecht in een uitwedstrijd tegen een sterke tegenstander inzakt, en vertrouwt op de snelheid van het duo Kerk en Abbas. "Het is lekker dat we mogelijkheden hebben op de counter", zegt Hoogma. "Maar als domineren kunnen we ook ontzettend goed aanvallen. Het is goed om niet te voorspelbaar te zijn. Alleen moeten we wat sneller scoren dan tegen PEC."

Justin Hoogma over het veelzijdige FC Utrecht


VVV ZAL GAAN TEGENHOUDEN
Trainer John van den Brom verwacht een verdedigend VVV. "VVV heeft vorige week tegen Ajax heel compact verdedigend gespeeld. Dus daar stellen we op ons in. Dat zullen veel ploegen tegen ons gaan doen en het is onze taak om daar doorheen te spelen. Over hoe we dat gaan doen heb ik wel een idee."

FC Utrecht mist ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord alleen Justin Lonwijk, van wie nog niet duidelijk hoe erg de knieblessure is die hij opliep tegen Jong PSV. Van de geblesseerden keert waarschijnlijk nog niemand terug.

FC Utrecht - VVV begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -