RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Een Berg Sport met Jordy Zuidam: "Het vertrek van spelers bekijken we per individu"

1/5
UTRECHT - Een Berg Sport is vrijdagavond terug op RTV Utrecht. Na een korte zomerbreak nemen René van den Berg, Gert Kruys en Korneel Evers ook dit seizoen weer wekelijks het laatste nieuws door van FC Utrecht. De eerste gast is Jordy Zuidam, de directeur voetbalzaken van FC Utrecht.

Zuidam profileert zich steeds meer als een van de succesvollere TD's van de eredivisie. Hij stuntte deze zomer met de komst van ondermeer Justin Hoogma, Adam Maher en Adrián Dalmau. Ook spekte hij de clubkas met de verkoop van Nicolas Gavory en profiteerde hij van de verkoop van Sébastien Haller aan West Ham United.

Hoger of Lager? met Jordy Zuidam


Zuidam houdt zich nadrukkelijk afzijdig van de bedragen die daar bij zijn genoemd. René van den Berg waagt toch een poging met het spelletje 'Hoger of Lager'. Voor Gavory is het startbedrag drie miljoen euro. "Jij denkt 'ik zeg nooit wat' dan probeer je het zo. Je denkt toch niet dat ik gek ben", lacht Zuidam in Een Berg Sport. "Ik weet zeker dat het meer dan drie miljoen was", haakt Korneel Evers in, "Ik heb Jordy namelijk nooit zo blij gezien."

Ik weet zeker dat Gavory meer dan drie miljoen heeft opgeleverd"
Korneel Evers

Dan de vraag: heeft Haller meer of minder opgebracht dan vijf miljoen. "Hoger", kopt Evers zeer waarschijnlijk raak. "Iets lager", mengt Gert Kruys zich in de strijd. "Die is niet heel moeilijk denk ik", reageert Zuidam met een glimlach. "We zijn trots op onze transfers en het mooie is dat het een patroon begint te worden."

De ode van Korneel Evers


Bij FC Utrecht lijkt alles nu goed te gaan, terwijl Feyenoord nog aan alle kanten in de moed der wanhoop probeert om spelers binnen te halen. "Jordy heeft een hele korte lijn met clubeigenaar Frans van Seumeren, waardoor hij makkelijk en snel zijn beleid kan bepalen", legt Gert Kruys uit, "Bij Feyenoord weet niemand op dit moment wie waar verantwoordelijk voor is."

FC Utrecht heeft zijn zaakjes beter voor elkaar dan Feyenoord en PSV"
Gert Kruys

"Ook bij PSV gaat het op dit moment nog niet soepel", gaat Kruys verder, "John de Jong is nieuw daar en die is duidelijk nog zoekende."

IS LUXE EEN PROBLEEM?

FC Utrecht zit in een luxepositie. Het heeft in de breedte met afstand de sterkste selectie van de afgelopen jaren. Bijkomend 'probleem' is dat op de bank spelers zitten die bij menig andere club in de basis zou staan. Er moeten nog spelers weg. Dat is een ding dat zeker is. Maar er gaan niet in het wilde weg spelers worden 'geloosd', omdat er te veel spelers onder contract staan. "Ik hou er van om uit de controle te handelen", legt Zuidam uit, "Dat wil zeggen dat als we onze selectie kunnen versterken dat niet zullen nalaten. Als we daardoor spelers teveel hebben op een positie waardoor er interesse ontstaat van andere clubs staan we daar voor open."

Jordy Zuidam: "Voorzichtig te werk gaan met laten vertrekken van spelers"


"Het vertrek van spelers bekijken we case by case", vervolgt Zuidam, "Het kan natuurlijk ook zijn dat een speler gaat aangeven dat hij weg wil, omdat hij het niet meer kan opbrengen om de concurrentiestrijd aan te gaan. Dan gaan we kijken of we daar voor open staan of niet." Zuidam wil in ieder geval voorkomen dat hij met een tekort aan kwaliteit komt te zitten, als er op de laatste transferdag ineens een topclub voor een speler aan de poort staat. Vorig seizoen won FC Utrecht mede dankzij die brede selectie de play-offs.

Appie Boonen praat met Willem Janssen over FC Utrecht - VVV


KOPLOPER

FC Utrecht kan bij winst op VVV Venlo het weekend uitgaan als koploper van de eredivisie. Een fenomeen dat zich niet vaak heeft voorgedaan in de historie van de club. Iedereen aan tafel heeft er een goed gevoel over. Korneel Evers gelooft erin. "We winnen met 3-0!" Ook Gert Kruys voorspelt een overwinning, maar is iets voorzichtiger: "2-0". Appie Boonen verwacht geen 'clean-sheet'. Hij zit deze week in zijn café met aanvoerder Willem Janssen en rekent op 3-1.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht