RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoogland mikt op handhaving: "Dat is ons vorig jaar ook goed bevallen"

1/2
HOOGLAND - Hoogland maakt zich op voor het debuut in de Derde divisie B. De verrassende promovendus speelt zondag in eigen huis tegen Westlandia. Het Utrechtse Hercules gaat in diezelfde poule op bezoek bij ADO'20.

"We hebben een rommelige voorbereiding gehad", zegt Hoogland-trainer Raymond Prins. "We hebben tot laat nacompetitie gespeeld, waardoor iedereen laat op vakantie ging. Afgelopen donderdag stonden we voor het eerst met 20 man op het trainingsveld. We zijn pas over een week of vier waar we moeten zijn."

BAUM
Op die training ontbraken sterkhouders Henk Baum en Stijn Mossink. "Henk heeft last van zijn achillespees maar heeft al wel weer meegetraind", vertelt Prins. "Stijn heeft rugklachten en is wat langer uitgeschakeld."

Een andere tegenvaller is het wegvallen van aanwinst Tim van Iddekinge. De van Hooglanderveen gekomen verdediger heeft een spierblessure opgelopen en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld. De langdurig geblesseerden Martijn Schilthuis (gebroken been) en Coen Heus (kruisband) zijn op de weg terug, maar zijn nog niet speelklaar.

De doelstelling voor komend seizoen is voor Prins niet heel moeilijk. "Wij richten ons op handhaving. Dat was vorig jaar in de Hoofdklasse ook de doelstelling, en dat is goed bevallen", lacht de trainer.

 Jochem Twisker: Jochem Twisker: "Nederlaag tegen Achilles was goeie wake-up call." | Foto: Geert Lommers

HERCULES
Hercules-trainer Jochem Twisker waagt zich niet aan een doelstelling. "Dat weet je van me, dat doe ik nooit. Maar ik denk dat we verder zijn dan vorig jaar om deze tijd."

Twisker zag zijn ploeg een goede voorbereiding draaien. "We waren beter tegen GVVV en we speelden Spakenburg een helft van de mat", aldus Twisker, die vorige week wel een zeperd opliep in de bekerwedstrijd tegen Achilles Veen. De Hoofdklasser won met 6-0. "Dat was een aardige wake-upcall", zegt Twisker.

De oefenmeester kan zondag in Heemskerk nog niet beschikken over Tom Waltman en Lynden Leidsman. Zij doen ritme op in het tweede, net als Colin Broers, die bijna twee jaar uit de roulatie is geweest. Ook Derk van Duren ontbreekt. Hij is met vakantie. "Dat begrijp ik niet zo goed, hij zat tegen de basis aan", reageert Twisker. "Maar hij er vooral zichzelf mee."

Hoogland - Westlandia en ADO'20 - Hercules beginnen zondag beide om 14.00 uur en zijn te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -