FC Utrecht grijpt naast Busquets

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht hoeft niet meer te rekenen op de komst van FC Barcelona-middenvelder Oriol Busquets. De 20-jarige middenvelder kiest voor een huurperiode bij FC Twente. Busquets, geen familie van de bekende Spaanse international Sergio Busquets, komt uit de jeugdopleiding van de Catalaanse topclub. Hij speelde de afgelopen jaren in het tweede elftal.
De middenvelder maakte in de voorbereiding deel uit van de selectie van Barcelona. Busquets mocht ook meedoen in een oefenwedstrijd, maar door de grote concurrentie heeft hij amper uitzicht op speeltijd in het elftal van trainer Ernesto Valverde. De Spaanse jeugdinternational stond ook in de belangstelling van onder meer FC Utrecht en Borussia Mönchengladbach, maar trainer Gonzalo Garcia rekent erop dat Busquets naar Twente komt.
Garcia speelde zelf jaren in Spanje en heeft ook al vier Spaanse spelers in zijn selectie zitten. "Misschien helpt dat wel", zei de trainer, die vrijdag Tom Boere weer kon begroeten op het trainingsveld. De spits ontbrak de afgelopen dagen omdat hij toestemming had gekregen om te onderhandelen met een buitenlandse club. Vooralsnog heeft dat niet geleid tot een transfer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.