RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlandse hockeyers pakken brons op EK

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben de EK in Antwerpen afgesloten met brons. In de strijd om de derde plaats was Oranje met 4-0 te sterk voor Duitsland.

Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwam Kampong-hockeyer Bjorn Kellerman tot scoren. De andere treffers werden gemaakt door Mirco Pruyser, Jeroen Hertzberger (strafbal) en Mink van der Weerden (strafcorner). Ook Kampong-spelers Sander de Wijn, Lars Balk, Jonas de Geus en Jip Janssen, behoren tot de selectie, net als Bilthovenaar Thierry Brinkman.

Oranje liep in BelgiŽ een min of meer ingecalculeerde finaleplaats mis door een afgang in de halve eindstrijd tegen Spanje (3-4, na een achterstand van 0-4). De onttroonde titelhouder was onherkenbaar in dat duel. Nederland speelde tegen Spanje zonder lef, zonder vertrouwen en zonder teamgeest. In de troostfinale tegen het slordige Duitsland nam Oranje een beetje revanche op zichzelf. De zege op de achtvoudige kampioen viel geflatteerd uit. De ploeg van Caldas had de Duitsers in de groepsfase ook al verslagen (3-2). De EK-finale gaat zaterdagavond tussen BelgiŽ en Spanje. De winnaar plaatst zich voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -