RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong-trainer Cox stopt als bondscoach Ierland

UTRECHT - Alexander Cox is niet langer de bondscoach van Ierland. De oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend bij de nationale hockeybond. Cox combineerde het bondscoachschap met de functie als hoofdtrainer van Kampong.

Cox werd in de zomer van 2018 bondscoach van de Ierse hockeyploeg. Vorige week wist Ierland niet door te stoten naar de kruisfinales op het EK in BelgiŽ. De ploeg speelde in de groep gelijk tegen Schotland en verloor van Nederland en Duitsland.

"Nadat ik de tijd had genomen om terug te kijken op het afgelopen jaar, en de doelen die we wel en niet hebben gehaald, ben ik tot het besluit gekomen dat het beter is om af te stappen van deze rol", reageert Cox. "Het was een lastige beslissing en ik ben Hockey Ireland dankbaar voor de kans die zij mij gegeven hebben."

Cox bedankt ook de spelers voor de inzet het afgelopen jaar. "We hebben het alleen niet voor elkaar gekregen om het resultaat te behalen, waar we dachten toe in staat te zijn", aldus de trainer. In aanloop naar de Olympische Spelen kijkt de Ierse hockeybond uit naar een opvolger voor Cox.

Cox begint binnenkort aan het nieuwe seizoen als hoofdtrainer van Kampong. Bij de Utrechtse hoofdklasser tekende hij in mei een nieuw contract tot de zomer van 2021.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -