RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht verhuurt spits Venema aan Almere City

UTRECHT/AUSTERLITZ - Nick Venema speelt de rest van het seizoen bij Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie. De 20-jarige spits uit Austerlitz wordt door FC Utrecht een jaar verhuurd.

"Samen met Nick en zijn management hebben we gekeken naar wat op dit moment het beste is voor de ontwikkeling van Nick" zegt FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam. "Daarbij kwam naar voren dat hij klaar is om veel speelminuten te maken in een eerste elftal."

"Dat Almere City FC een ambitieuze, op natuurgras spelende club is, speelde een belangrijke rol in de keuze van Nick en FC Utrecht voor de Flevolanders." Het leek erop dat Venema dit seizoen in het eerste van FC Utrecht weinig aan spelen toe zou komen, gezien de concurrentie van onder anderen Dalmau en Bahebeck.

LOOPBAAN
Venema debuteerde in februari 2017 voor FC Utrecht en kwam sindsdien tot 24 competitieduels. Daarin scoorde hij zes keer. Hij maakte vooral indruk in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht, door 35 goals te maken in 58 duels.

In de jeugd speelde Venema voor SV Austerlitz, VV Woudenberg en het Leusdense Roda '46. In 2014 belandde hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -