RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van 't End bereikt WK finale, doek valt voor Smink

HOUTEN/HOOGLAND - NoŽl van 't End heeft zich op het WK judo geplaatst voor de finale in de klasse tot 90 kilogram. In de halve finale versloeg de Houtenaar de ServiŽr Nemanja Majdov, de wereldkampioen van 2017, in een tactische partij. In de golden score werkte Van 't End zijn Servische tegenstander op de rug: ippon.

In de finale neemt Van 't End het op tegen de Japanner Shoichiro Mukai, van wie Jesper Smink uit Hoogland in de vierde ronde verloor op ippon.

In Tokio mochten Van 't End en Smink de eerste ronde overslaan. In de 2e ronde won Houtenaar Van 't End met ippon van de Duitser Eduard Trippel. Hooglander Smink versloeg de Oekrainer Quedjaoe Nhabali met waza-ari.

In de derde ronde wonnen beide judoka's met ippon. Van 't End rekende af met Harrison Cassar uit Australie en Smink versloeg Beka Gvinijasjvilli uit Georgie.

In de achtste finales won van 't End na een derde straf van de Zuid-Koreaanse voormalig nummer 1 van de wereld Gwak Dong-han. In de kwartfinales moest Axel Clerget uit Frankrijk er na een waza-ari aan geloven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht