RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ricky Testa La Muta nieuwe assistent-trainer IJsselmeervogels

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/UTRECHT - IJsselmeervogels heeft in Ricky Testa La Muta een nieuwe assistent-trainer gevonden. Hij sluit deze week aan bij de staf van trainer Ted Verdonkschot en volgt de vertrekkende Pascal Bosschaart op.

Peter Frans Heinen (technisch directeur IJsselmeervogels) geeft uitleg over de komst van Testa La Muta


In 2013 was Testa La Muta al eens actief als staflid aan de rode zijde van de Westmaat. De Utrechter werd toen spitsentrainer onder hoofdcoach Gert Kruys. Na het vertrek van Kruys vertrok ook Testa La Muta uit Bunschoten-Spakenburg.

"We zijn in ons netwerk gaan kijken wat beschikbaar is". legt Peter Frans Heinen, technische man bij IJsselmeervogels, uit. "Veel trainers liggen vast bij een club. We hoorden dat Ricky beschikbaar was en we kennen hem dus uit ons verleden. Hij heeft een heel goede indruk achtergelaten. Hij werd getipt en we hebben een goed gesprek gehad en we zijn gisteren rond gekomen."

"We hadden wel wat kandidaten. Mensen die zelf solliciteerden of mensen uit ons netwerk die we op een lijstje gezet hadden. We hadden toch wel een kleine tiental aan kandidaten", aldus Heinen. Testa La Muta begint maandag in zijn nieuwe functie.

ELINKWIJK EN DHSC
De oud-voetballer van onder meer Elinkwijk speelde een periode in de Italiaanse Serie C en maakte ook furore in het Nederlandse amateurvoetbal. Na zijn actieve loopbaan was hij onder meer trainer bij 'zijn' Elinkwijk en DHSC. Eind vorig seizoen was hij nog korte tijd waarnemend hoofdtrainer bij Geinoord in Nieuwegein.

VERTREK BOSSCHAART
Pascal Bosschaart maakte begin juni bekend het assistentschap bij IJsselmeervogels te gaan combineren met diezelfde functie bij Cambuur Leeuwarden. De oud-profvoetballer kwam begin dit seizoen daarop terug. Vandaag zat Bosschaart tegen Excelsior Maassluis voor het laatst op de bank.

Even zong de naam van Willem van Hanegem rond op de Westmaat als mogelijke assistent, maar uiteindelijk is gekozen voor Testa La Muta.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -