NK Fierljeppen: Regiogenoten Baas(m) en Helmes(v) veroveren voor het eerst Nederlandse titel

Het podium in Zegveld
Het podium in Zegveld © RTV Utrecht / Robert Claus
ZEGVELD - Fierljepper Rian Baas uit Utrecht heeft zich bij het NK in Zegveld onder het toeziend oog van 1500 toeschouwers gekroond tot Nederlands kampioen. Bij de vrouwen ging de titel naar de uit IJsselstein afkomstige Wendy Helmes.

BAAS

Rian Baas sprong een afstand van 21 meter en 27 centimeter. Baas wist nog nooit de Nederlandse titel te veroveren. De Utrechter eindigde op het NK één keer eerder op het podium. Dat was in 2013, toen werd hij derde. "Ik had hier niet op gerekend", aldus Baas na afloop. "Ik was de underdog dus ik had minder druk op mijn schouders. Afgelopen week was ik niet in goede vorm, maar nu gelukkig wel."
Rian Baas is enorm trots op zijn Nederlandse titel
Bij de mannen werd Jaco de Groot uit Kamerik tweede met een afstand van 20.93. Wilco van Amerongen uit Benschop maakte met 20.48 het podium compleet.

HELMES

Wendy Helmes zette een afstand neer van 16 meter en 43 centimeter. Voor de IJsselsteinse was het haar tweede titel, haar eerste dateert van 13 jaar geleden. Vorig jaar was ze tweede.
De tweede plek bij de vrouwen was voor Dymphie Baas van Rooijen uit Oudewater. Zij landde na 16 meter en 21 centimeter met haar hakken in het zand. Marrit v/d Wal uit It Heidenskip werd derde met 15.96 meter. "Ik was heel gebrand om de titel te pakken", sprak nummer twee Baas van Rooijen na afloop. "Mijn allerbeste vriendin wint, dus ik ben wel hartstikke trots op haar."
Dymphie Baas van Rooijen werd in Zegveld tweede

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.