Oosterlee (GVVV) na nederlaag: "Verdedigend nog stappen maken"

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Bij GVVV is er nog een hoop werk aan de winkel zo ziet trainer Niek Oosterlee. Na de nederlaag van zaterdag (3-4) zag de oefenmeester dat er vooral verdedigend nog een hoop moet gebeuren.
In de presentatiegids van GVVV zegt Oosterlee dat zijn ploeg meedogenloos moet zijn in het maken van kansen, meedogenloos moet zijn in het spelen van duels en meedogenloos voor het doel zijn. Verslaggever Bert Kous attendeerde Oosterlee erop dat zijn ploeg tegen Rijnsburgse Boys achterin niet meedogenloos was. "Ik vind dat goedkoop", reageert Oosterlee op de vraag.
Niek Oosterlee: "Verdedigend moet het veel compacter"
"Wij krijgen kans op kans op kans, en die maken we niet. De 3-1 die we daarna tegen krijgen is de nekslag", aldus Oosterlee tegenover RTV Utrecht. Het werd vervolgens 4-1 voor Rijnsburgse Boys, maar de Veenendalers knokten zich terug tot 4-3. "We hadden ook nog de 4-4 kunnen maken. Mart(Stokkers, red) kreeg hem nog aardig voor zijn voeten."

VERDEDIGEND STAPPEN MAKEN

Volgens Oosterlee ligt de kracht van Rijnsburgse Boys voorin. "Zij hebben daar een paar klasbakken lopen. Wij speelden te ver uit elkaar waardoor er grote ruimtes kwamen. We hadden veel compacter moeten spelen. Daarin moeten we nog stappen maken."

KANSEN

Doelpuntenmaker Philip Ties zag dat er onnodige tegengoals vielen. "En we hadden meer kansen moeten maken. Vier tegengoals is gewoon veel te veel", aldus Ties tegenover RTV Utrecht. "Die één op één situaties die moeten er gewoon in. Het is een pittige competitie. De vorm van de dag zal vaak een rol gaan spelen."
Philip Ties maakte twee van de drie Veenendaalse doelpunten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.