Spakenburg loopt na rust in de val van AFC

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in de Tweede Divisie een 4-2 nederlaag geleden tegen AFC. De Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg gingen nog met een voorsprong de rust in, maar stonden een kwartier na rust met 3-1 achter.
Een korte samenvatting van Spakenburg - AFC, door Menno Schilder

VROEGE VOORSPRONG

Een afgeslagen vrije trap van Roy Castien belandde na acht minuten voor de voeten van Barry Beijer, die niet faalde en de thuisploeg op 1-0 voorsprong zette.
Spakenburg controleerde, met een aanvallend ingesteld elftal, ook het spel in de eerste helft. Vlak voor rust zakte het tempo, maar de Blauwen wisten verdedigend goed stand te houden en trokken de 1-0 naar de rust.

SPAKENBURG TEN ONDER

Na de pauze was het AFC dat uit de startblokken schoot. Via een afstandsschot van Thomas van den Houten, een rebound van Yordi Teijsse en een lob van Raily Ignacio was het binnen no time 3-1 voor de bezoekers.
Kevin Sterling wist twintig minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer te maken, maar vlak voor tijd incasseerde Spakenburg een ongelukkige eigen goal. Mike Vreekamp gleed een voorzet over zijn eigen keeper en zo werd de eindstand op 4-2 bepaald.
Spakenburg staat na twee duels in de Tweede Divisie op de dertiende plaats, met slechts één punt. Volgende week gaan de Blauwen van trainer John de Wolf op bezoek bij Kozakken Boys.
8' Barry Beijer [1-0]
48' Thomas van den Houten [1-1]
53' Yordi Teijsse [1-2]
62' Raily Ignacio [1-3]
72' Kevin Sterling [2-3]
88' Mike Vreekamp [2-4]