Sensationeel debuut Handbal Houten in BENE-League: "We zijn sprakeloos"

Houten heeft zojuist Aalsmeer op de knieën gekregen
Houten heeft zojuist Aalsmeer op de knieën gekregen © RTV Utrecht
HOUTEN - The Dome/Handbal Houten heeft voor een daverende stunt gezorgd door in de BENE-League te beginnen met een overwinning. Landskampioen en bekerwinnaar Green Park/Aalsmeer werd op vreemde bodem brutaal met 24-28 aan de kant gezet. Bij rust stond Handbal Houten met maar liefst negen punten voor.
The Dome/Handbal Houten stunt tegen Green Park/Aalsmeer
"Niet normaal, niet normaal", stamelt speler Stijn Hoefnagels na de stunt. De man met rugnummer 8 weet amper wat uit te brengen, "Ik zit nog helemaal in de adrenaline."
Ze hebben ons onderschat waarschijnlijk
Stijn Hoefnagels
Als Hoefnagels weer woorden heeft gevonden gaat hij verder: "Dit is een teamprestatie van jewelste. We staan negen goals voor bij rust. In de tweede helft komen ze zelfs gelijk, maar daarna lopen we toch weer weg."
Stijn Hoefnagels: "Ik ben sprakeloos"

DAVID TEGEN GOLIATH

Handbal Houten promoveerde vorig seizoen met overmacht naar de BENE-League nadat het kampioen was geworden van de eredivisie. De ploeg hoopte er een wedstrijd van te kunnen maken tegen het grote Aalsmeer waarvan de prijzenkast uit haar voegen barst. Aalsmeer werd afgelopen seizoen landskampioen, won de beker en schreef afgelopen weekend de supercup nog aan haar erelijst bij.
Wat zaterdagavond in Sporthal De Bloemhof gebeurde moet je gezien hebben om te geloven. Na een gelijk opgaande openingsfase liep Houten ineens uit. Enerzijds onderschatting van Aalsmeer en anderzijds een ijzersterk strijdplan en vechtlust van Houten. Toen Aalsmeer in de gaten kreeg wat er aan de hand was keek het al tegen een forse achterstand aan. Zo fors dat het in de tweede helft de tanden stukbeet op de massaal teruggetrokken linies van de ploeg van trainer Rick Louw.
Ik wist even niet wat me overkwam
Rick Louw
"Het was fantastisch. Veel meegereisde fans vanuit Houten. Die hebben ons in de tweede helft zeker door een hele moeilijke fase getrokken", glundert Louw direct na de wedstrijd, "Ik wist niet wat me overkwam in de eerste helft. En aan de andere kant ook wel, want het team deed precies wat we hadden afgesproken."
Trainer Rick Louw: "Deze punten kunnen ze ons niet meer afnemen"
In de slotfase kwam Aalsmeer angstvallig dichtbij. De ploeg van de Vleutense trainer Bert Bouwer kwam zelfs langszij. Maar Houten bleef geduldig spelen en wist het verlossende gaatje te slaan.
Voor de wedstrijd zinspeelde Louw al op een verrassing van zijn ploeg ergens dit seizoen. Dat het meteen de eerste wedstrijd, bij de zwaarste Nederlandse tegenstander al zou gebeuren had hij niet voor mogelijk gehouden, "We moeten heel realistisch zijn. Dit zijn echt bonuspunten, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. De jongens moeten echt hun koppie erbij houden, maar voor nu mogen ze best even genieten." Handbal Houten kan in ieder geval met vertrouwen uitkijken na de eerste thuiswedstrijd komende zaterdagavond in de eigen Dome tegen het Belgische Handbal Tongeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.