RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dertiende editie Ronde van Baarn valt ten prooi aan Bos

1/3
BAARN - De dertiende editie van de Ronde van Baarn is gewonnen door Patrick Bos. De wielrenner was in de eindsprint de snelste uit een groepje van vijf renners. Het podium werd gecomplementeerd door Utrechter Frank Visser en Arne Peters. Elias de Bruijne - net als Visser afkomstig uit Utrecht - viel net buiten het podium en eindigde als vierde.

Jasper Verkuijl: "Fietste door de straat waar ik ben opgegroeid"


LUCRATIEF KOERSEN

Het was een enerverende editie, waarin er eigenlijk constant vreselijk hard gekoerst werd. Dat was mede te danken aan het tussenklassement, waarin de renners - in jacht op premies- elkaar steeds probeerden af te troeven. In totaal viel er acht keer een premie te winnen: Ramon van Bokhoven snelde zich twee keer naar een overwinning in het tussenklassement.

Robert Claus praat na met winnaar Patrick Bos over paralympische droom


In de finale was het genieten voor het publiek. De kopgroep werd opgejaagd door de achtervolgers, die met nog zo'n zes rondes te gaan steeds twee seconden afsnoepte van de achterstand van twaalf seconden. Uiteindelijk kwamen zij nipt tekort en dus was het aan de kopgroep om uit te maken wie de zich de beste van Baarn mocht noemen.

Na een eindsprint was dat uiteindelijk Bos, die met een heel minieme voorsprong Visser en Peters achter zich liet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht