Van den Brom schrikt van FC Utrecht: "Had niet verwacht dit nu al te moeten concluderen"

© Nick Doup / RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht-trainer John van den Brom was niet te genieten na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg tegen FC Twente. Hij laakte niet zozeer het spel van zijn ploeg, maar werd met name in negatieve zin verrast door de slechte instelling van zijn spelers. "Het doet pijn om dat te moeten concluderen."
In het eerste kwartier zag de Amersfoorter zijn ploeg domineren in de Grolsch Veste, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief over. "Want we gingen vrijblijvend spelen, we wilden lekker voetballen. Dat kan niet in een stadion met 30.000 toeschouwers, tegen een tegenstander die heeft laten zien ook heel behoorlijk te kunnen voetballen."
René van den Berg praat na met John van den Brom
Met name in verdedigend opzicht zag Van den Brom zijn defensie grote moeite hebben, waar onder andere Leon Guwara geen grip kreeg op zijn directe tegenstander. Toch weigert de oefenmeester de nederlaag daaraan te wijten. "In de rust heb ik onze jongens voorgespiegeld dat alle mooie dingen die we kunnen hoe dan ook veel arbeid vergen. Dan moet je op een positieve manier met het mes tussen de tanden spelen. Dat moet je op een bepaalde manier bij jezelf opwekken", zo besluit Van den Brom.
VERTREK BERGSTRÖM
Van den Brom en zijn elftal kunnen zich op 14 september revancheren. FC Emmen is dan de tegenstander in stadion Galgenwaard. Wie daar niet bij is, is Emil Bergström. De Zweedse verdediger verloor onlangs zijn basisplaats aan Justin Hoogma en wordt momenteel medisch gekeurd bij een buitenlandse club, zo bevestigde Van den Brom.
"Op dit moment wordt hij medisch gekeurd en we hopen dat het goed voor hem verloopt. Het is niet aan mij om te vertellen aan wie, maar het ziet er naar uit dat hij gaat vertrekken", zo besluit Van den Brom. Het is niet bekend of het om een verkoop of verhuur gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.