RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: roeister Inge Janssen, een bijzonder mens

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Bij mij draait fotograferen om de mens: zowel bij sportfotografie waar ik me de laatste tijd vol overgave op stort, als bij mijn andere grote liefde portretfotografie. Ik ben altijd weer blij als mensen mij het vertrouwen geven om eventjes heel dichtbij ze te komen. En dan bedoel ik niet fysiek, maar dichtbij wie ze zijn. Achter elke foto van een mens zit een verhaal.


ONGEMAK
Ik weet echter als geen ander hoe ongemakkelijk het voelt om gefotografeerd te worden. Ik sta zelf ook liever achter de camera dan ervoor. Een van de mooiste complimenten die ik kan krijgen is dan ook als iemand me toevertrouwt dat hij er vooraf als een berg tegenop zag, maar het achteraf reuze vond meevallen, en het eigenlijk zelfs wel leuk vond.


Stiekem houd ik mezelf voor dat ik met mijn kinderlijke enthousiasme al heel wat mensen van hun 'foto-angst' heb afgeholpen. Maar wat al die mensen niet weten is dat ze mij ook hebben geholpen. Want wie had ooit kunnen denken dat dat kleine verlegen meisje dat nauwelijks uit haar woorden kwam als iemand haar aansprak, zich tegenwoordig volledig in haar element voelt als ze mensen uitlegt wat er van ze wordt verwacht voor een foto.

KADOOTJE
Dat ik bij gelegenheid binnen de sportfotografie ook wel eens portretten mag maken vind ik dus echt een kadootje. Elke portretsessie is weer een nieuwe ontmoeting met iemand en daar kan ik me echt op verheugen. En sommige ontmoetingen maken zo'n indruk, dat ik de mensen met interesse blijf volgen
en, soms dichtbij en soms op afstand, met ze meeleef.

Een van hen is roeister Inge Janssen van Utrechtse roeivereniging Orca. Twee keer had het genoegen
om haar te mogen portretteren voor de sportprijs Utrecht. Haar verhaal is bijzonder. Na een rijke carričre in roeisport nam ze een sabbatical van ruim acht maanden om even iets anders te kunnen doen dan
roeien. En nu is ze weer terug.

Dit weekend won ze met de Nederlandse vrouwen-dubbelvier brons bij de WK roeien in het Oostenrijkse Linz. En dankzij het bereiken van de finale is Inge met haar boot ook geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Een nieuw hoofdstuk is begonnen van een mooi verhaal over een bijzonder mens.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -