Vader Van Wolfswinkel: "We zijn ontzettend opgelucht"

© Orange Pictures
WOUDENBERG - Het gaat goed met Ricky van Wolfswinkel. De 30-jarige oud-spits van FC Utrecht onderging vorige week in Basel een hersenoperatie en is inmiddels weer thuis.
"Het gaat goed met Ricky", zegt vader Arno van Wolfswinkel vanuit Woudenberg. "We zijn ontzettend opgelucht dat het allemaal zo goed verlopen is."

STENT

Afgelopen zomer werd bij de tweevoudig international, die tegenwoordig voor FC Basel speelt, een aneurysma in de hersenen geconstateerd. Die aandoening kan levensbedreigend zijn. Van Wolfswinkel mocht niet voetballen en een operatie was noodzakelijk.
Die operatie vond een week geleden plaats. "Het zat diep in zijn hoofd, ze konden er moeilijk bij", zegt Arno van Wolfswinkel. "Ze zijn via zijn arm naar binnen gegaan om een stent te plaatsen in het bloedvat."

HERSTEL

Na de ingreep moest Ricky nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. "Er kan tenslotte van alles misgaan bij zo'n operatie. Gelukkig bleek vrijdag uit een scan dat de stent geaccepteerd was. Toen mocht hij naar huis."
Toen de aandoening werd vastgesteld werd aangenomen dat Ricky van Wolfswinkel een compleet seizoen niet in actie zou kunnen komen. "Omdat het zo gaat hopen we dat het herstel sneller gaat dan voorspeld", zegt Ricky's vader Arno. "Maar een datum plakken ze er nog niet op."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.