RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kelderman zakt plek na Vuelta-tijdrit: "Hij had op meer gehoopt"

AMERSFOORT - Wilco Kelderman verloor dinsdag in de individuele tijdrit van de Vuelta a España een plek in het klassement. Door een 22ste plek in de daguitslag zakte de Amersfoorter van de negende naar de tiende plek. "Hij had op meer gehoopt", reageert zijn ploegleider.

"Wilco deed natuurlijk mee tussen de klassementsrenners. Hij heeft lang niet op de tijdritfiets gezeten door het herstel van zijn eerdere blessures dit jaar, dus hij had waarschijnlijk op meer gehoopt", aldus ploegleider Luke Roberts van Team Sunweb. Kelderman brak eerder dit jaar een nekwervel. Daar heeft hij zo nu en dan nog last van op de fiets.

"Niettemin was het een solide prestatie van Wilco en hij doet nog altijd mee voor de top-10 in het klassement", zegt Roberts. Kelderman verloor in de tijdrit 2:38 op ritwinnaar Primoz Roglic, die ook de nieuwe leider is. In het klassement bedraagt de achterstand van Kelderman op de Sloveen na tien dagen 6:25.

Lennard Hofstede uit Veenendaal draagt de rode lantaarn. Hij is op de 166ste plek laatste in het klassement, op 2 uur en 43 minuten van zijn ploeggenoot Primoz Roglic. Utrechter Martijn Tusveld staat na de tijdrit 35ste in het klassement.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -