RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom wikt en weegt bij 5-1 oefenzege op NEC

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft een besloten oefenwedstrijd met 5-1 gewonnen van NEC. Op een kletsnat Zoudenbalch gaf trainer John van den Brom meerdere spelers speeltijd. Mark van der Maarel maakte 90 minuten als linksback.

Binnen twintig minuten was de stand al 3-0 voor de Utrechters, die met een sterke opstelling begonnen aan het oefenduel. Zo speelde de van een blessure teruggekeerde Sander van de Streek op '10' en flankeerden Jean-Christophe Bahebeck en Vaclay Cerny (beiden trefzeker) op de zijkanten spits Adrian Dalmau.

Achterin was Mark van der Maarel de hele wedstrijd linksback. Op die positie zoekt Van den Brom naar een vervanger voor de geschorste Leon Guwara, en die heeft hij mogelijk al gevonden. In de eerste helft vormde Urby Emanuelson het centrale verdedigingsduo met Giovanni Troupée, en na rust met jeugdspeler Tommy St. Jago.

NUTTIGE OEFENWEDSTRIJD
Bij een strakke corner van Cerny was St. Jago in de tweede helft trefzeker met het hoofd, waarna invaller Gyrano Kerk een minuut voor tijd voor het slotakkoord tekende. Trainer John van den Brom was dan ook blij met de oefenwedstrijd. "Ik heb gekeken naar de posities die we hebben. Het was een heel nuttige oefenwedstrijd, ook omdat ze het heel goed uitgevoerd hebben", zegt Van den Brom na afloop.

"Je kijkt niet naar de tegenstander. Het is belangrijk wat de intentie van ons is om deze wedstrijd te spelen. We hebben daar aandacht aan gegeven, en als ze dat op deze manier invullen, dan kijk ik tevreden terug. Geen blessures, allemaal minuten en mooie goals gezien", aldus de Amersfoorter.

Komend weekend zijn vanwege interlands geen wedstrijden in de Eredivisie. Zaterdag 14 september hervat FC Utrecht de competitie thuis tegen FC Emmen.

John van den Brom: "Geen blessures, allemaal minuten en mooie goals"


7' Jean-Christophe Bahebeck [1-0]
16' Souffian El Karouani, e.d. [2-0]
19' Vaclav Cerny [3-0]
49' Ayman Sellouf [3-1]
65' Tommy St. Jago [4-1]
89' Gyrano Kerk [5-1]

Opstelling FC Utrecht: Houweling - Klaiber (46. St. Jago), Troupée, Emanuelson, Van der Maarel - Strieder, Ramselaar (46. Maher), Van de Streek (59. Guwara) - Bahebeck (46. Joosten), Dalmau (59. Kerk), Cerny


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -