RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Volleybalsters uitgeschakeld door Turkije

SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalsters zijn bij het EK gestrand in de kwartfinales. Het slordige en nerveuze Oranje was in Ankara niet opgewassen tegen Turkije. Het gastland zegevierde met 3-0. De setstanden waren 25-20 25-22 25-20.

Nederland met Robin de Kruijf uit Schalkwijk in de selectie, behaalde op de laatste twee EK's zilver. Turkije veroverde brons bij de laatste Europese titelstrijd in 2017 in GeorgiŽ. Voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison was de vroege uitschakeling de tweede zware domper binnen korte tijd. Een maand geleden greep Oranje in ItaliŽ naast het begeerde olympische ticket. Begin komend jaar krijgt Nederland voor deelname aan Tokio 2020 nog een herkansing.

WEERZIEN

Het EK-duel in de kolkende Ankara Sport Hall was pikant. Oranje speelde niet alleen tegen Turkije, maar ook tegen de voormalige bondscoach Giovanni Guidetti. De gedreven Italiaan fungeerde tot eind december 2016 als gewaardeerde bondscoach van Oranje. Op zijn verzoek werd het contract, dat tot en met Tokio 2020 doorliep, echter ontbonden. Hij wilde meer tijd met zijn gezin in Turkije gaan doorbrengen. Zijn abrupte vertrek kwam voor de Nederlandse speelsters als een pijnlijke verrassing.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht