RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Judokampioen Van 't End krijgt huldiging in Galgenwaard

1/2
HOUTEN - NoŽl van 't End wordt 14 september gehuldigd in Stadion Galgenwaard. Dat gebeurt voorafgaande aan de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen FC Emmen. De Houtense judoka werd vorige week in Japan wereldkampioen judo.

In het Mekka van het judo versloeg Van 't End de Japanse favoriet Shoichiro Mukai met waza-ari. Een gevecht dat deed terugdenken aan de historische zege van Utrechter Anton Geesink 55 jaar eerder op dezelfde plek tijdens de Olympische Spelen. Goud op de Spelen (ook in Tokio) is het volgende doel voor Van 't End.

"NoŽl heeft sportgeschiedenis geschreven. Het is mooi dat we met FC Utrecht de mogelijkheid hebben om hem voor een groot publiek te eren voor die prestatie", vertelt Gert Kruys, de ambassadeur van FC Utrecht.

 Van 't End kan het niet geloven. Hij is wereldkampioen. Van 't End kan het niet geloven. Hij is wereldkampioen. | Foto: RTV Utrecht

SUPERGAAF

Voor Van 't End is het een droom die uitkomt om in het Utrecht-stadion gehuldigd te worden, 'Supergaaf!', was zijn eerste reactie. Van 't End heeft wel wat met voetbal. Zijn oom, Pascal de Bruijn, speelde onder meer in de jeugd van PSV en voor Spakenburg, IJsselmeervogels en het Utrechtse Holland.

Van 't End komt in het rijtje te staan van Dafne Schippers en Germaine de Randamie. Utrechtse wereldkampioenen die eveneens gehuldigd werden in de Galgenwaard.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht