Doelman Barry Ditewig beëindigt carrière

© Geert Lommers
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Barry Ditewig is met onmiddellijke ingang gestopt met voetballen. De 41-jarige Veenendaler maakte dat donderdagavond bekend.
Ditewig is, volgens het bericht dat zijn club Derde divisionist ONS Sneek naar buiten bracht, het plezier kwijt in het voetbal en mist de motivatie om een heel seizoen intensief met zijn sport bezig te zijn.

LOOPBAAN

Barry Ditewig begon met voetballen bij VRC in zijn geboorteplaats Veenendaal. Op zijn 18e debuteerde hij in het eerste elftal van plaatsgenoot DOVO, dat toen nog op het hoogste amateurniveau speelde. Via DOVO belandde hij in het profvoetbal, waar hij achtereenvolgens voor Heerenveen, Veendam, Emmen en ADO uitkwam.

SPAKENBURG

Na een succesvolle periode bij Achilles'29 tekende hij in 2013 bij Spakenburg. Met die club werd hij in 2014 kampioen in de Topklasse, en na een dubbele confrontatie met het Amsterdamse AFC ook amateurlandskampioen.
Na drie jaar Spakenburg verkaste hij in 2016 naar Alcides in Meppel, om in 2018 bij ONS Sneek neer te strijken. Dat werd dus zijn laatste club.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.