DOVO jaagt op eerste zege tegen puntloos VVOG

© DOVO_Jeroen van den Berg
VEENENDAAL - Met één punt uit twee duels is DOVO niet aan de competitie begonnen zoals de Veenendalers hadden gehoopt. na de 2-2 van afgelopen zaterdag bij VVSB moet dit weekend de eerste zege van het seizoen in de boeken komen. Tegenstander van de mannen van Gert Kruys is VVOG.
De Harderwijkers, met voormalig GVVV-er Cayfano Latupeirissa en de van Hoogland overgekomen spits Bas Wobbes in de selectie, hebben nog helemaal geen punten en staan 17e en laatste in de Derde divisie. Vorig seizoen eindigde de confrontatie tussen beide ploegen op Panhuis in 1-1.

BLESSURES

Gert Kruys kan nog steeds niet beschikken over Kevin Schmidt. De van Achilles'29 overgekomen spits is geblesseerd. Ook Mo Vegalic, die in de uitwedstrijd tegen VVSB een enkelblessure opliep, is nog niet van de partij.

BELADEN

Het duel tussen DOVO en VVOG is nog altijd enigszins beladen. Dat heeft te maken met de nacompetitie in 2016. De twee clubs stonden toen in de finale van de nacompetitie tegenover elkaar, de winnaar zou promoveren naar de Hoofdklasse.
Omdat fans van Feyenoord en ADO hadden aangekondigd de wedstrijd in Veenendaal te verstoren, verbood de burgemeester van Veenendaal de wedstrijd. DOVO speelde daarom de beslissende 'thuiswedstrijd' in het stadion van Emmen.

BIYA

Eén van de spelers die er toen namens VVOG voor zorgde dat de Harderwijkers ten koste van DOVO promoveerden was aanvaller Pernelly Biya. Hij stapte afgelopen zomer na vijf jaar VVOG over naar DOVO.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.