Onverwachte topper op de Westmaat

Robbert Olijfveld maakte twee jaar geleden een hattrick tegen TEC
Robbert Olijfveld maakte twee jaar geleden een hattrick tegen TEC © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag in de derde speelronde van de Tweede divisie een onverwachte topper. De Vogels treffen TEC uit Tiel, dat net als de Rooien de eerste twee competitieduels wist te winnen.

VERRASSEND

Dat TEC dat deed, is verrassend. De formatie uit Tiel eindigde vorig seizoen als tweede in de Derde divisie en keerde zodoende na één seizoen afwezigheid terug in de Tweede divisie. Daarin begon de ploeg met een verrassende uitzege bij Kozakken Boys. Vorige week werd die overwinning gevolgd door een driepunter tegen Jong Volendam.
IJsselmeervogels won de seizoensouverture tegen Jong Sparta moeizaam met 4-2, maar speelde vorige week in Maassluis een prima wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Het werd 3-1 voor de mannen van Ted Verdonkschot, die tegen TEC weer kan beschikken over Achraf Nejmi. De Utrechtse middenvelder is hersteld van een blessure.

HATTRICK OLIJFVELD

Aan de vorige ontmoeting met IJsselmeervogels op de Westmaat bewaren ze in Tiel geen goede herinneringen. Op 25 november 2017 werd het 5-0, mede dankzij drie treffers van Robbert Olijfveld, die vorige week in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis de openingstreffer voor zijn rekening nam.
Bij IJsselmeervogels debuteert Rick Testa la Muta op de bank als assistent-trainer. Hij werd deze week aangesteld als opvolger van Pascal Bosschaart, die naar SC Cambuur is vertrokken.

LIVE

IJsselmeervogels - TEC begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.