DHSC - Spijkenisse
DHSC - Spijkenisse © RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De voetballers van DHSC hebben voor het eerst een zege geboekt in de Hoofdklasse. De Utrechters wisten op het eigen Sportpark Wesley Sneijder met 5-3 te winnen van Spijkenisse, nadat het bijna de hele tweede helft met tien man speelde.
De wedstrijd schoot uit de startblokken. Binnen een kwartier waren al drie doelpunten gemeld: twee van Spijkenisse-aanvaller Serginio van Axeldongen en een van DHSC-spits Berry van 't Land. Bij een stand van 1-2 kreeg de thuisploeg tien minuten voor rust de kans om gelijk te maken. Genaro Snijders benutte de toegekende penalty feilloos.
Na rust kreeg DHSC direct een tegenslag nadat Marley Berkvens zijn tweede gele kaart kreeg. Desondanks liepen de Utrechters uit in de stand: via Christian Gandu en Tommy de Klein werd het 4-2. Slecht nieuws was er voor Gandu, die bij zijn doelpunt geblesseerd raakte en met een brancard afgevoerd moest worden.
Tien minuten voor tijd werd het weer spannend toen Spijkenisse 4-3 maakte, maar via Snijders werd het verschil weer twee: 5-3.
4' Serginio van Axeldongen [0-1]
15' Berry van 't Land [1-1]
17' Serginio van Axeldongen [1-2]
34' Genaro Snijders, pen. [2-2]
54' Christian Gandu [3-2]
67' Tommy de Klein [4-2]
80' Daan Bourgogne [4-3]
82' Genaro Snijders [5-3]
Bijz.
49' Rode kaart Marley Berkvens (DHSC, 2x geel)
]
]
]
]
]

SPORTLUST'46 KOPLOPER

Promovendus Sportlust'46 drukt zijn stempel in de Hoofdklasse A. Na de 4-0 overwinning van vorige week op 's-Gravenzande werd vandaag op eigen veld Rijsoord van het veld gespeeld. Het werd in Woerden maar liefst 5-0. Al na een kwartier was het 3-0, waarna Sportlust na rust de score uitbreidde naar 5-0.
Door de overwinning gaat Sportlust'46 aan kop in de Hoofdklasse A, met een doelsaldo van 9 voor en 0 tegen.
Patrick Loenen (trainer Sportlust'46): "Meer goals was niet geflatteerd"
3' Rick Wils [1-0]
9' Mark van de Weijden [2-0]
16' Patrick Lopez de Vega [3-0]
57' Evert Brouwers [4-0]
75' Mark van der Weijden [5-0]

EEMDIJK

De wedstrijd van Eemdijk in de Hoofdklasse B tegen Purmersteijn staat op het programma voor 18.00 uur. Vorige week opende Eemdijk de competitie nog met een 1-0 nederlaag.