IJsselmeervogels alleen aan kop na riante zege op TEC

EL Azzouti opende de score voor IJsselmeervogels
EL Azzouti opende de score voor IJsselmeervogels © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is na drie wedstrijden de nieuwe koploper van de Derde Divisie. TEC werd zaterdagmiddag met 5-1 aan de kant gezegd waardoor De Rooien 9 punten uit drie wedstrijden hebben.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van IJsselmeervogels
IJsselmeervogels kwam goed uit de startblokken. Na 46 seconden lag de bal in het net van de bezoekers. Ahmed el Azzouti was de gevierde man: 1-0. Vier minuten konden De Rooien van de voorsprong genieten. In de 5e minuut kopte Koen van der Biezen de 1-1 binnen. De Vogels wisten de voorsprong toch weer terug te veroveren. In de 26e minuut begon Mike van de laar op het middenveld zelf de aanval, na een voorzet van Danny van den Meiracker kon Van de Laar de 2-1 binnenkoppen.

PENALTY

In de 33e minuut werd de bal op de stip gelegd na overtreding van TEC. Danny van den Meiracker ging achter de bal staan en faalde niet: 3-1.
In de tweede helft was het Jeffrey Buitenhuis die er 4-1 van maakte. Na een scrimmage ramde Jeffrey Buitenhuis de bal keihard binnen. Uitblinker Gwaeron Stout deed ook nog een duit in het zakje. De aanvoerder schoof de 5-1 binnen.
1' Ahmed el Azzouti [1-0]
5' Koen van der Biezen [1-1]
26' Mike van de Laar [2-1]
33' Danny van den Meiracker [3-1]
58' Jeffrey Buitenhuis [4-1]
63' Gwaeron Stout [5-1]
IJsselmeervogels gaat met 9 punten uit drie duels aan de leiding in de Tweede Divisie.